18 februarie 2008

Sfaturii pentru o relatie perfecta

Nu stiu de la cine am auzit vorba ca "greu e sa-ti faci o prietena". Stiu ca l-am contrazis atunci si i-am spus ca este usor sa-ti gasesti o prietena, dar mult mai greu e sa o pastrezi.

Vreau sa-ti dau cateva sfaturi, care iti vor folosi cu siguranta si asta pentru ca nu multi stiu cum gandeste o femeie (poate de asta exista lesbiene, nu?).

Odata ce esti intr-o relatie ce vrei sa mearga (multi au o relatie numai pentru a nu fi singuri) ar fi bine sa fi cu un pas inaintea prietenei tale, sa-i ghicesti gandurile si asta o faci prin a o cunoaste mai bine. Prin comunicare. Asta e partea de baza a unei relatii (nu numai de cuplu, ci orice fel de relatie).

Prima si cea mai importanta idee e sa nu o descurajezi niciodata in ceea ce vrea sa faca . Chiar daca tu stii din start ca nu va merge, incurajeaza-o sa mearga mai departe. Asa va avea incredere in tine si va stii ca are un om de baza langa ea. Daca e o idee nebuneasca si vrei sa i-o si spui, fa-o, insa cu grija si diplomatie, ca sa nu citeasca nimic descurajant in vocea ta . Dupa ce i-ai spus parerea ta, spune-i "indiferent de ceea ce hotarasti, sunt langa tine 100% " (sau ceva asemanator). Asta o va face sa gandeasca inca o data la decizia ei.

A doua idee e sa nu o critici niciodata in fata cuiva, indiferent cat de apropiati sunteti de anumita(ele) persoana(e) . Tot ceea ce ai de zis, spui atunci cand sunteti numai voi doi, acasa (de preferat - nu intr-un loc public). Daca faci greseala sa-i reprosezi ceva de fata cu cineva, te poti astepta la o scena destul de urata. Cei care vor fi de fata nu vor fi foarte fericiti. Tu vei cadea la mijloc si indiferent de la ce a pornit totul, vei fi singurul vinovat. Ea nu va mai vrea sa te vada .......prea curand (chiar daca va mai vrea, nu vei mai fi acelasi pentru ea) .

A treia idee e sa o lauzi tot timpul, chiar si pentru cel mai mic lucru pe care l-a facut. O ajuta foarte mult la intarirea "self esteem"-ului si sunt convinsa ca vrei sa ai langa tine o fata sigura pe ea, increzatoare si puternica. Chiar si fetele puternice au nevoie de incurajari.

A patra idee e sa nu o compari cu nimeni (stii bine ca fiecare om e unic in felul lui). Nu ii zice de fata cu alte femei ce sa poarte, cum sa se macheze sau cum sa-si faca parul si unghiile (prin termeni de comparatie de genul "uite Maria ce rochie frumoasa are, ce par superb si tu arati ca bunica-mea" risti enorm...cate o data chiar propria sanatate). Nu numai ca te vei trezi cu o vaza in cap, dar ai sa-ti gasesti si bagajele la usa.

A cincea idee e sa nu-i povestesti niciodata de "fostele" tale, nici macar daca te-ai gandi ca faci o comparatie buna, de genul "Maria era o lenesa, dar tu esti fata buna". Un om integru e acela care stie sa-si tina relatia curata, fara amintiri din alte relatii. Tot ce a fost ramane in trecut, tu si ea sunteti prezentul si numai asta conteaza!

A sasea idee si ultima e sa nu fii gelos. Gelozia omoara inca multe cupluri si iti spun sigur ca nu e semnul dragostei ci al lipsei de incredere si uneori e lipsa increderii in tine insuti, lipsa sigurantei. Ori asta nu va vrea nici o femeie sa vada la tine.

Daca prietena (sotia) ta se imbraca frumos si se aranjeaza tot timpul, o face pentru ca tu sa o placi, sa fi atras de ea in continuare, sa o iubesti, nu pentru a bucura privirile altor barbati. Ar trebui sa gandesti ca atunci cand iesi cu ea pe strada si o vezi ca straluceste, inseamna ca toti barbatii din jur te vor invidia ca ai o asemenea nimfa la brat.

Tine minte ca ceea ce e prietena (sotia) ta ti se datoreaza in parte si tie, pentru ca (nu) ai stiut la timp ce sa spui sau cum sa spui.

2 comentarii:

Anonim spunea...

bv ai foarte mare dreptate si ma ajuta mult sfaturile tale...

Anonim spunea...

e prima data cand citesc astfel de chestii si sunt foarte adevarate. multumim ptr. sfaturi ca noi barbatii uitam zilnic de astea