19 februarie 2008

Iubirile Interzise

Cu cat un anumit lucru iti este interzis, cu atat acesta devine mai incitant si mai atragator pentru tine. Este o reactie normala a psihicului uman si foarte des intalnita. De la pofta de dulce in regimurile de slabire in care ai da orice pentru o prajitura cu ciocolata, pana la impartasirea unui secret al celei mai bune prietene, desi stiai ca tocmai cu 5 minute inainte te-a rugat sa nu faci asa ceva.

Dar ce se intampla cand factorul "interzis" isi face aparitia cu nonsalanta si la capitolul relatii sentimentale? Iti spun eu ce, lucrurile se aprind si mai mult si, oricat de mult ti-ai impune sa nu faci anumite lucruri, nu iti reuseste prea bine.

Regulile sunt facute pentru a fi incalcate, exceptiile sunt cele care confirma regula, iar imprevizibilul este cel care aduce sare si piper existentei tale cotidiene. Care sunt cel mai des intalnite astfel de situatii si cat de "interzise" sunt ele?


  • Relatia profesor – elev


    Sa faci o pasiune pentru profesorul tau din liceu nu este un lucru chiar atat de iesit din comun si poate ti s-a mai intamplat pana acum. Si oricum, la varsta adolescentei gandeai altfel, si te puteai aprinde dintr-o singura privire aruncata peste umar, cu foarte mult sarm, intr-adevar.

    Daca lucrurile insa evolueaza, intreaga relatie profesor – elev care ar trebui sa fie bazata strict pe criterii profesionale, se poate duce de rapa. Si daca relatia voastra nu va avea un final fericit (principalul impediment in acest caz fiind si diferenta prea mare de varsta, principii sociale, aspiratii), atunci si relatia profesionala va fi perturbata. Gandeste-te, te vei mai putea concentra la orele lui? Esti sigura ca nota pe care ai primit-o chiar o meritai sau, dimpotriva, meritai poate mai mult, dar din pricina certei pe care tocmai ati avut-o aseara...


  • Relatia sef – subaltern

    Seamana foarte mult sub anumite aspecte cu relatia profesor-elev. Ar trebui sa fie numai o relatie strict de colaborare profesionala. Dar uneori nu este asa. Iar consecintele in acest caz sunt mai grave. In general, relatiile la locul de munca necesita din partea ta foarte multa diplomatie si atentie, daca nu vrei sa fii subiectul favorit al barfelor la cafeaua de dimineata. Daca discretia nu este trasatura ta forte, mai bine trateaza o astfel de relatie ca fiind interzisa si vei fi scutita de bataile de cap subsecvente.

  • Diferentele mari de varsta

    Este deja o moda ca intre parteneri anii ce ii despart sa se afle la distante aberant de mari... Se pare ca se poarta si, mai ales, ca in mult cazuri functioneaza. Demi Moore si Aston Kutchner, Tom Cruise si Katie Holmes, pentru a nu mai da si arhicunoscutul exemplu de la noi... ei de ce pot fi fericiti si noi nu, probabil ca te-ai intrebat. Da, se poate. Daca lasi la o parte o serie de idei preconcepute, diferente de mentalitate, principii de viata, si inveti ca a face compromisuri inteligente este intr-adevar o arta, acest tip de relatii nu sunt chiar atat de interzise si pot functiona. Indiferent ca tu ai 20 de ani si el 40, sau invers.

  • Just friends...


    Da, cu siguranta... Cei mai buni prieteni pana intr-o zi in care unul dintre voi se indragosteste iremediabi. Si nu de altcineva, ci chiar de tine. Aveti apanajul ca toata lumea s-a obisnuit sa va vada impreuna. Doar sunteti cei mai buni prieteni, desi voi stiti ca nu este doar atat. Si de ce nu ar merge o astfel de relatie? Doar va cunoasteti atat de bine, mult prea bine as putea chiar spune.


    Daca insa pretuiesti mai mult decat orice prietenia dintre voi care v-a legat de la bun inceput, consider-o interzisa. Ca si prieteni puteti sa va intelegeti perfect, ca iubiti... nu se stie insa. Exista sanse sa mearga si nu. Iar daca nu va merge, iti poti lua adio si de la legatura voastra frumoasa de prietenie din trecut si chiar ar fi pacat.


    Cat de interzise sau nu sunt toate aceste relatii, tu hotarasti. Cum spuneam, regulile sunt facute pentru a fi incalcate, iar consecintele pentru a fi... suportate. Te asteptam sa ne povestesti cate ceva despre cea mai "hot" astfel de relatie, sa impartasim idei, opinii si sfaturi mai mult sau mai putin... interzise
  • Niciun comentariu: