19 februarie 2008

Ce sa nu faci la prima intalnire


Ai sperat zile in sir sa-si ia inima-n dinti si sa te invite la cafea, iar acum cand urmeaza sa va vedeti, te iau transpiratiile. Stii ca nu e un capat de tara daca lucrurile nu ies perfect, dar tot nu poti scapa de emotii. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa faci o prima impresie buna.

  • Fii sexy; nu vulgara

    Probabil auzi acest sfat in fiecare zi. Dar, crede-ma, merita urmat. Tinuta ta trebuie sa fie ingrijita, sa iti scoata in evidenta atuurile, sa ascunda defectele, sa-l faca sa spuna “uoau”, dar fara sa dea impresia ca ti-ai dat prea mult silinta pentru asta. Un sfat in plus: oricat de tentata ai fi sa-ti etalezi noua achizitie vestimentara, opteaza pentru o tinuta cunoscuta. Vei fi suficient de agitata din cauza emotiilor ca sa mai ai grija de nasturii neascultatori sau fermoarul care se incapataneaza sa alunece in jos.

  • Fii tu insati

    Nu are rost sa pretinzi ca esti altcineva. Stii ca minciuna are picioare scurte si, oricum, iti doresti un tip care sa te placa asa cum esti. Desigur, nici nu e momentul sa-i faci cunostinta cu toata armata de “pitici”.

  • Nu acapara conversatia

    Nimeni nu vrea sa ia cina cu cineva care vorbeste incontinuu despre propria-i persoana. Oricat de interesat ar fi de tine, nu vrea sa-ti afle povestea vietii din prima.

    Desigur, nici sa cazi in extrema cealalta nu-i recomandat. O conversatie relaxata, prin care sa va cunoasteti reciproc si sa va satisfaceti curiozotatea vizavi de cealalta persoana, este cea mai buna solutie.

  • Nu-l supune unui interogatoriu

    Ca tot vorbeam de satisfacerea curiozitatii, nu abuza cu intrebarile. Trebuie sa vada ca esti interesata de persoana lui, dar nu sa se simta in fata unui judecator. In plus, subiecte precum numarul fostelor iubite, intentiile de a avea copii si salariul trebuie neaparat ocolite.

  • Nu-i povesti despre fostul

    Barbatilor nu le place sa fie intrebati de la prima intalnire (si nu numai) despre trecutul lor amoros. Dar nici nu vor sa-l cunoasca pe al tau. Chiar daca te invita in cafeaneaua in care obisnuiai sa iesi cu fostul sau daca are masina identica cu a lui, nu-i spune si lui acest lucru. Nici unui barbat nu ii place sa fie comparat cu altii, iar daca vorbesti prea mult de fostul, va crede ca inca tii la el. Nu este o idee buna nici sa-ti vorbesti ex-ul de rau. Va crede ca fie aplici aceeasi tactica cu toti, si la un moment dat si cu el, fie ca esti foarte critica din fire. Si barbatii adora bebelusele, nu carcotasele.

  • Nu-i spune ca tii dieta

    Chiar daca te-ai hotarat sa dai jos kilogramele acumulate in vacanta, el nu trebuie sa stie asta. Mai ales ca sunt sanse mari ca excesul ponderal sa fie doar in imaginatia ta. Asa ca, daca ai acceptat invitatia la cina, comanda mai mult decat un ceai verde. Mai bine stai a doua zi jumate de ora in plus la sala, decat sa se simta frustrat ca manaca de unul singur sau, si mai rau, sa creada ca are de-a face cu o anorexica.

  • Nu deveni prea apropiata

    Si aici nu ma refer la sfatul bunicii cum ca nu ar trebui sa-l saruti la prima intalnire. Cele mai bune saruturi sunt cele spontane, asa ca mai bine uiti de tabuuri si lasi lucrurile sa curga de la sine.

    Nu te comporta, insa, din prima zi, ca si cand ati fi impreuna de un an. Oricat de tentant ar parea sa te joci in parul lui carliontat sau sa-i dai nume de alint, “puiu”, “bebe” sau “gurita” s-ar putea sa nu-ti aprecieze entuziasmul.

  • Nu-l coplesi cu problemele tale

    Problemele de la serviciu, certurile cu parintii sau dificultatile intampinate in gasirea unui barbat de treaba consuma multa energie si nervi. Dar fii blanda. Nu te razbuna pe el pentru toate mitocaniile inghitite in trecut de la diverse persoane. Mai ales ca nu vrei sa-i dai impresia ca esti pe punctul de a ceda nervos.

  • Nu flirta cu altii

    Chiar daca tipul de la masa vecina te atrage ca un magnet, nu se cuvine sa iti ignori partenerul si sa-ti faci ochi dulci cu altul. Gandeste-te cum te-ai simti daca lui i s-ar scurge ochii dupa altcineva, in timp ce este cu tine.
  • Niciun comentariu: