18 februarie 2008

Ce faci daca spune ca are prieten ?

Sa nu o intrebi niciodata daca are prieten! Poate ca o face ea - si ce daca, cui ii pasa?


Poate ca o face, dar vrea sa se distreze putin - daca ii vei aminti ca are prieten o vei pune intr-o pasa proasta, asa ca se va muta la urmatorul pentru a primi ceea ce a venit sa caute. Sau, poate ca o face dar este totusi intrigata de persoana ta si nu ar vrea ca existenta vreunui iubit sa te sperie. Ar putea lua in considerare despartirea de el pentru tine. Odata ce ai luat aceasta informatie, tipa ar putea sa te scrie deoparte undeva in creierul ei.


Daca totusi scapa vorba fara sa te atentioneze, tot nu are importanta pentru voi. Poate ca s-a gandit sa spuna asta pentru a te indeparta, dar cu siguranta nu si-a dat seama ce a vrut sa faca de fapt. Ia-o cu umor, fii cu sufletul curat si mai da-i o sansa:).


Material luat din "Sweep women from their feet..."


"Cu totii stim ca nimeni din lumea asta nu este perfect. Daca vei incepe sa vorbesti despre relatii, simte-te liber sa vorbesti despre lucrurile care deranjeaza in general oamenii pe parcursul relatiilor lor iar mai tarziu roag-o sa-ti dea exemple despre cateva lucruri care o deranjeaza la prietenul/ sotul ei. La inceput nu va spune prea multe, dar daca ea va face relatii intre ce i-ai spus si ceea ce i se intampla in viata de zi cu zi, este posibil sa fie de acord cu tine in unele cazuri pe care tu le-ai descris. Cand o va face, roag-o sa fie mai particulara/ specifica, sa exprime in mai multe detalii ceea ce are de zis. Odata ce ai facut o fisura, mareste-o.

La inceput, alatura-te situatiei si incearca intr-un fel sa gasesti partea pozitiva, intreab-o cum justifica prietenul/ sotul prin dragoste acel comportament deosebit, s.a.m.d. Dar incet si sigur, pe masura ce negativismul se amplifica, abandoneaza intelegerea de care dai dovada pentru prietenul/ sotul ei si incepe sa-i oferi alternative. Spune-i cum crezi ca ar trebui sa fie lucrurile si asigura-te ca sunt in favoarea ei. Incepe sa te porti cum ar vrea ea sa se comporte sotul ei, in timp ce ii intensifici dezamagirea (daca nu furia) asupra lui. Acum este momentul in care trebuie sa fii acolo pentru ea, iar odata ce i-ai alienat cu succes iubitul/ sotul din minte (chiar daca pentru o perioada) incepe sa o seduci de la primul nivel, interesul, apoi la nivelul al doilea, dorinta. Cand ajungi la ultimul nivel de seductie, incearca sa nu-i mai aduci in minte prietenul, decat daca ea o va face. Daca o face, reintareste alienarea.

Pe parcurs se folosesc aceleasi replici. Cand incerci sa alienezi prietenul sau sotul nu trebuie sa specifici niciodata ca ei sunt rai iar tu esti bun. Spune-i doar cum crezi ca ar trebui sa decurga o relatie frumoasa si ca ai impresia ca unele comportamente ale prietenului/ sotului sunt cel putin chestionabile intr-o relatie bazata pe dragoste. Sa incerci sa afli (cu ajutorul intrebarilor) informatii despre comportamentele acestora este cea mai usoara cale de a arunca dubii asupra relatiei lor, in plus, se pun sub indoiala sentimentele lui pentru ea.

De exemplu, daca o fata iese in oras cu prietenele ei, fara sa fie insotita de iubit, o poti intreba daca el si-ar fi dorit sa fie acolo cu ea. La inceput ea va fi bucuroasa si iubitoare deoarece prietenul intelege situatia si astfel ii ofera independenta de care are ea nevoie, dar daca o vei intreba despre motivele lui de a ramane acasa, pana si ea va incepe sa aiba dubii.

"Stiu ca este nemaipomenit sa poti iesi in oras cu prietena pentru a ne simti bine, dar e posibil sa nu vrea sa fie cu tine aici, in acest moment pentru a se bucura de compania ta si probabil pentru a dansa cu tine o melodie frumoasa la sfarsitul careia, in momentul potrivit, sa te sarute?"

"Amandoi avem nevoie de independenta iar el va intelege ca am nevoie sa-mi mai vad prietenii cate odata."

"Inteleg independenta si stiu ca este extraordinara, dar fiind asa de frumoasa, nu este putin gelos ca ai putea intalni o gramada de tipi care vor incerca sa te agate, sau nu ii pasa de aceasta posibilitate?"

"Are incredere in mine."

"Te incurajeaza des sa pleci cu prietenele tale in oras? Stii, prima mea impresie ar fi ca esti o fata asa de norocoasa ca ai un iubit/ sot atat de minunat, dar felul meu de-a fi nu elibereaza anumite idei care suna precum niste alarme mici. L-ai sunat vreodata seara cand erai in oras? Este macar acolo unde a zis ca este, sau este o ocazie buna de a iesi si el cu prietenii?"

"Chiar daca ar fi, ce e rau in asta? Si eu sunt cu prietenele mele?"

"Da, dar voi nu sunteti tipi. Toti prietenii lui sunt cuplati si au iesit doar sa bea ceva? Sau au iesit sa agate cateva fete? Nu spun ca ar putea face asta, dar daca prietenii lui o fac, ce face el cu ei mai exact?

Trebuie sa spun ca admir o relatie deschisa ca a voastra, nu stiu daca ti-as da voie sa pleci cat timp as fi intr-o relatie cu tine. Cred ca as vrea sa petrec alaturi de tine cat mai mult timp posibil. Cum poate cineva sa se plictiseasca si sa simta nevoia de a se relaxa cand are ocazia sa te vada si sa-ti sopteasca nimicuri dulci la ureche? Cred ca de fapt eu nu inteleg, dar am impresia ca este un baiat excelent. Cu siguranta este genul de tip care ar... (descrie cel mai frumos si romantic lucru pe care un barbat il poate spune unei femei), altfel as sti ca nu ar avea nici o sansa sa fie cu o fata ca tine. Banuiesc ca tu nu esti genul de fata care s-ar impaca cu nimic mai putin nobil din ce am spus eu, care nu ar accepta nimic mai slab de la un barbat. Esti atat de norocoasa.

Iti voi spune eu, un tip care ar avea posibilitatea sa te cunoasca, in cel mai mic sens al cuvantului, va trebui sa fie prea egoist pentru a nu realiza pe ce a pus mana. Dar stiu ca cineva de genul asta va pierde cu siguranta competitia pentru ca sunt sigur ca orice barbat din lumea asta ar face aproape orice pentru a fi cu o fata ca tine, si nu spun asta asa, as putea sa-ti arat cu degetul o gramada de tipi care s-au holbat la tine toata seara.

Trebuie sa fie un sentiment minunat sa stii ca esti admirata, iubita si apreciata, nu-i asa? Si nu vorbesc despre tipii aia, ci despre cel de acasa, care dupa mintea mea cea intrebatoare, inca nu este aici, cu tine."

Daca se duce la telefon in aproape orice moment, este un semn bun. A inceput sa puna sub indoiala unele lucruri, iar acum cauta reasigurarea ca el este acasa. Daca este acasa, sansele ca discutia lor sa se desfasoare normal nu prea sunt asa de mari deoarece va fi galagie prea mare. In plus, daca vei descoperi ca ai plantat cateva seminte de gelozie in mintea ei, se va comporta in discutia de la telefon intr-un mod care care il va face pe tip sa intre in pozitie de aparare. Daca au avut o mica cearta, mai ai o sansa. Incepe sa o tratezi asa cum ar vrea sa o trateze prietenul/ sotul ei, si baga puncte la dorinte si romantism."

Niciun comentariu: